Als vertaalbureau zijn wij niet alleen ISO 17100- maar ook ISO 9001-gecertificeerd. Een prestatie waar we trots op zijn, want het betekent veel goeds voor jouw vertalingen. Maar wat betekent het eigenlijk om ‘ISO-gecertificeerd’ te zijn? Wat voor voordelen heeft dat voor jouw vertaalde teksten?

Wat betekent de ISO 9001-certificering?

In bijna elke sector is ISO 9001 een begrip. Het is namelijk een internationaal erkende norm als we het hebben over kwaliteitsmanagement. De ISO 9001-norm omvat procedures die continu de klanttevredenheid verhogen.

ISO 9001 is heel simpel gezegd:

  • zeg wat je doet
  • doe wat je zegt
  • bewijs het

Certificering aan de hand van de ISO 9001-norm heeft betrekking op de kwaliteit en de procedures die daarbij horen. Alle medewerkers kennen het kwaliteitssysteem van voor tot achter. Het kwaliteitssysteem bestaat uit een aantal stappen waarin onze interne processen beschreven staan, tot in de kleinste details. Het gaat dan bijvoorbeeld ook om klachtenprocedures en hoe we omgaan met onvoorziene situaties. De ISO 9001-certificering krijg je alleen als je aantoont dat je het vermogen hebt om voortdurend te voldoen aan de wensen van de klant en de beschreven kwaliteitsnormen bij het leveren van producten en diensten.

Die eisen zijn streng. Veelomvattend ook. Zoals hierboven staat moeten we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. En dat is niet alles. We moeten ook bewijzen dat we beide dingen doen. Zo is de kwaliteit van de vertalingen altijd bewaakt én inzichtelijk.

Hoe krijg je zo’n ISO 9001-certificering?

Een externe en onafhankelijke organisatie neemt een audit af. Tijdens de audit voeren zij gesprekken met onze medewerkers. Grondig onderzoek wijst vervolgens uit of wij aan alle eisen van de norm voldoen. Is het antwoord volmondig ‘ja’, dan krijgen wij (opnieuw) het ISO-certificaat. ISO-certificering (9001) bestaat uit een driejarige cyclus. Elk jaar krijgen wij een audit en stelt een onafhankelijke organisatie opnieuw vast of wij aan de eisen voldoen. Alléén dan ontvang je als organisatie het internationaal erkende certificaat.

De voordelen van ISO 9001-certificering voor jou als klant

Je hebt al door dat het best een prestatie is om ISO 9001-gecertificeerd te zijn. Maar wat is het voordeel voor jou? In het kort: jij staat centraal, je mag ons vertrouwen, je mag rekenen op vertalingen van hoge kwaliteit én op steeds meer verbetering.

Jij staat centraal
Je weet nu dat een vertaalbureau met ISO 9001-certificering garant staat voor kwaliteit. Intern, extern en ten behoeve van het eindproduct en de dienst. ISO 9001:2015 zorgt ervoor dat je consistente producten en service van goede kwaliteit krijgt. Wij zijn pas tevreden als jij dat bent en we verbeteren dat telkens weer. Bijvoorbeeld door jou te vragen naar je wensen en verwachtingen. Als we onze service en vertalingen daarop afstemmen, maken we jou steeds een beetje blijer.

Je kan ons vertrouwen
Zoals gezegd, we hebben onze zaken op orde en nemen kwaliteit zeer serieus. Onze producten en diensten zijn betrouwbaar. En heb je toch een keer een klacht of is de service niet zoals je van ons gewend bent? Dan mag je erop vertrouwen dat we dit naar volle tevredenheid afhandelen.

Hoge kwaliteit van proces en product
We werken continu aan het verbeteren van je eindproduct en onze dienstverlening. Niet door te zeggen dat we elke dag ons best doen. Nee, we plannen activiteiten, voeren ze uit, evalueren of we nog steeds de juiste koers varen. Als het nodig is, stellen we onze activiteiten bij of breiden we ze uit. Het is een kwestie van innoveren, groeien en meebewegen met de ontwikkelingen. Alleen zo zijn we een succesvol vertaalbureau met tevreden klanten. Dat de focus van ISO 9001 sterk ligt op ontwikkeling en verbetering, is dus goed nieuws voor jou. Spotten we ergens een fout of tekortkoming? Dan zetten we alle zeilen bij om de tekortkoming te evalueren en aan te pakken. Alleen zo weten we zeker dat we het proces continu verbeteren.

ISO 9001-gecertificeerd vertaalbureau

Door te kiezen voor een ISO-gecertificeerd vertaalbureau, weet je zeker dat je een keuze maakt voor één van de beste vertaalbureaus van Nederland. En dat is al een voordeel an sich.

Meer weten over zo’n ISO-gecertificeerd vertaalbureau? Euro-Com is er één van! We staan altijd open voor je vragen. Wil je al direct meer weten over de kosten van je vertaling? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Binnen twee uur valt ‘ie op je digitale deurmat! Wil je meer weten over onze andere ISO-certificeringen? Check dan deze blog.